Hoe tevreden zijn onze collega’s over het werk?

Bij Independer vinden we blije collega’s minstens net zo belangrijk als blije klanten. Daarom meten wij jaarlijks hoe tevreden de Independers zijn met en op hun werk.

Onze collega’s waren het afgelopen jaar net zo tevreden als in 2015. Het resultaat: wederom een mooie 7,8 als rapportcijfer.

Het meest positief zijn onze collega’s over de sfeer bij Independer. Bovendien zijn ze er trots op om bij Independer te werken.

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek bekijken we ieder jaar wat we beter kunnen doen. En natuurlijk gaan we dan ook serieus aan de slag met de verbeterpunten. Daardoor gaven Independers het afgelopen jaar meer dan in 2015 aan positief te zijn over het aanspreken van collega’s op hun gedrag. Ook geven ze, meer dan vorig jaar, aan bij Independer te werken vanwege de missie. Independers geven verder aan tevreden te zijn over de mate van vrijheid die ze krijgen van hun leidinggevende, de transparantie waarmee relevante informatie gedeeld wordt en de mogelijkheid om te werken aan verbeteringen in de organisatie.

Minder tevreden waren onze collega’s in 2016  over de tijd die ze hebben om hun taken uit te voeren. Ook zijn ze niet zo tevreden over het salaris dat ze ontvangen voor hun werk. Bij de collega’s die minder tevreden zijn over hun salaris ligt er een duidelijke relatie met de ervaren werkdruk.

Ook voor 2017 streven we weer naar een hoge tevredenheid bij onze collega’s met en op hun werk, dus zullen we weer een aantal verbeteringen doorvoeren die hieraan zullen bijdragen.

 

 

Deel dit artikel

Zit jouw vacature er niet bij?
Meld je dan aan voor de vacature-alert.

Ontvang nieuwe vacatures direct in je mail.
Maximaal één keer per week.