Een dag uit het leven van een Business Intelligence Analist

Ik ben absoluut niet goed in vroeg opstaan, dus ik maak dankbaar gebruik van de flexibele werktijden die Independer biedt en kom tegen 9 uur het BI hok binnenlopen. De meeste collega’s zijn er al. We beginnen altijd met een korte stand-up om te delen waar iedereen mee bezig is en hoe ieders dag er uit gaat zien qua meetings en werkzaamheden.

Ik heb gisteren een dag thuisgewerkt en praat mijn collega’s bij over de interessante cijfers en conclusies die uit een prijsafstandenanalyse zijn gekomen. Daarnaast deel ik een handig exceltrucje dat ik tijdens het maken van deze analyse ontdekt heb.

Topdrukte tijdens het Zorgseizoen

Na de stand-up open ik mijn mail en als eerste bekijk ik het rapport waarin de zorgproductie van gisteren staat. Het is ‘zorgseizoen’ bij Independer (de weken aan het einde van het jaar waarin Nederlanders kunnen overstappen naar een andere zorgverzekering). Ik ben verantwoordelijk voor ons zeer geavanceerde systeem waarmee we het hele bedrijf op de hoogte houden van de productie: twee grote plastic buizen, gevuld met pingpongballen. Een pingpongbal staat voor 100 zorgpolissen, en ik mag er vandaag een heleboel bij gooien! De buizen staan bij de kantine en terwijl ik een paar minuten ballen in de buis sta te gooien, krijg ik allemaal leuke opmerkingen en vragen van andere collega’s.

Ik update mijn collega’s doorlopend over de voortgang van de zorgproductie. Het zorgseizoen leeft hier behoorlijk!

Na dit belangrijke klusje, beantwoord ik wat e- mails en kijk ik wat er voor vandaag verder op het programma staat. Ik zie dat ik een meeting heb met de manager van het callcenter om de forecast te bespreken die ik heb gemaakt. Met dit model voorspellen we het aantal telefoongesprekken per dag, zodat zij voor de komende weken de bezetting van het callcenter kan regelen. Daarna is maak ik het maandelijkse rapport waarmee we de provisiebedragen berekenen die we ontvangen van verzekeraars. Ook heb ik een verzoek liggen om de conversie van een bepaalde knop op de site te onderzoeken. Een diverse ochtend dus!

Om 12 uur is het tijd om te lunchen. Ondanks dat ik hier al bijna vijf jaar werk blijf ik waarderen hoe goed de lunch bij Independer geregeld is. Er is altijd veel te kiezen, en er ligt vaak wel iets extra’s bij het buffet. Ik besluit vandaag een lekker broodje brie te maken naast mijn gezonde salade en klets een half uurtje bij met mijn marketingcollega’s, met wie we vaak samen lunchen.

Analyses maken

Vanuit de afdeling ben ik betrokken bij het klantreisgroepje voor de productgroep Auto. Samen met vijf collega’s van andere afdelingen zijn we verantwoordelijk voor de prestaties van deze productgroep. Van mij worden elke week inzichten en analyses verwacht die ons kunnen helpen om de klant nog beter te helpen. Bijvoorbeeld door onze site te verbeteren. Ik besteed hier vanmiddag veel tijd aan zodat ik woensdag tijdens het overleg mijn bevindingen kan presenteren.

Ik vind het fijn om op vrijdagmiddag wat kleinere analyses te doen die ik gedurende de week heb opgespaard. Zo kijk ik bijvoorbeeld naar de verdeling van telefoontjes per dagdeel, maak ik een overzicht van alle projecten waar ik volgende maand aan mee ga doen en update ik mijn collega’s doorlopend over de voortgang van de zorgproductie. Het zorgseizoen leeft hier behoorlijk!

Borreltijd

Voor ik het weet is het vijf uur. Dat betekent dat het tijd is om de (inmiddels koude) biertjes uit te delen. Nadat iedereen voorzien is van een drankje stuur ik nog snel mijn inzending voor de Eredivisie Toto van komend weekend op naar de collega die dit organiseert, en haak vervolgens aan bij de borrel. Elke week zorgen twee collega’s op vrijdagmiddag voor iets lekkers te snacken bij de borrel en het is al snel gezellig.

Ik heb met een aantal collega’s afgesproken om vanavond naar een feestje in Utrecht te gaan. Dus na een uurtje verlaten we de borrel en schuiven we in de kantine aan voor het avondeten. We hebben een eigen Independer-kok die kookt voor de collega’s die avonddienst hebben. Maar ook collega’s die niet in de avond werken mogen aanschuiven. Vandaag heeft ze een heerlijke pasta met zalm bereid die er goed in gaat. Daarna vertrekken we met een groepje Independers richting Utrecht; tijd om weekend te vieren!

 

Deel dit artikel

Zit jouw vacature er niet bij?
Meld je dan aan voor de vacature-alert.

Ontvang nieuwe vacatures direct in je mail.
Maximaal één keer per week.