Met meer dan 250 Independers vergelijken we diensten en producten en helpen we mensen met kiezen.
Help jij ons mee?

Wij zijn Independer

Independer is anders dan anderen. Wij willen de financiële wereld transparanter en eerlijker maken. Elke dag werken we hard aan het verwezenlijken van deze droom.

Om dit doel te bereiken hebben wij mensen nodig die in mogelijkheden denken, fouten durven maken, elkaar helpen en zichzelf steeds opnieuw verbeteren. We doen dit in een open, ontspannen omgeving, waar we informeel, maar wel professioneel met elkaar én de klant omgaan. Met een hecht, betrokken en gezellig team werken we hard met elkaar om Independer elke dag weer een stapje beter te maken.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en plezier heeft in zijn werk. Alleen dan haal je het beste uit jezelf en beteken je het meeste voor collega’s en klanten. Bij ons werken mensen die trots zijn op wat ze doen en wat zij voor de klant bereiken.

Elke dag de wereld een beetje beter maken en de klant helpen met kiezen

Independer is opgericht in 1999 met als doel de financiële wereld transparanter en eerlijker maken. Met 300 medewerkers en meer dan 1 miljoen klanten zijn wij uitgegroeid tot de grootste online aanbieder van verzekeringen, hypotheken en andere financiële producten.

Deze groei heeft niets veranderd aan het ideaal waarmee Independer is opgericht: we willen elke dag de wereld een beetje beter maken. Naast financiële dienstverlening houden wij ons ook bezig met de maatschappelijke impact hiervan, houden wij de politiek alert en werken we samen met verzekeraars aan het verbeteren van hun producten.

tijdlijn placeholder

De kernwaarden van Independer

Wat iedere Independer gemeen heeft is dat ze moeiteloos voldoen aan onze vier kernwaarden: idealistisch, invoelend, weldoordacht en gedreven. We werken voor de belangen van onze consument. Iedere klant is uniek en we doen er alles aan om hen op een menselijke manier te helpen, zoals we dat zelf ook graag zien als we hulp nodig hebben. Een stapje extra? Daar zijn wij voor.

Idealistisch

Met passie komen wij op voor een betere financiële wereld, willen wij een verbeteraar zijn en stellen wij misstanden aan de kaak.

Invoelend

We willen graag echt helpen, op een warme en menselijke manier, met onze eigen klantenservice met mensen die ‘gewone mensentaal’ spreken.

Weldoordacht

Wij nemen besluiten weloverwogen, zijn rationeel en redenerend. Wat we doen, doen we met onze idealen in het achterhoofd.

Gedreven

We zijn doorzetters, gaan door tot het tegendeel bewezen is en ‘kan niet’ bestaat niet bij ons.

Drie clusters met ieder een eigen en belangrijke taak

Bij Independer werken we in drie clusters met de namen Blije klant, Performance en de Topwinkel. Voor buitenstaanders klinkt dit vast vaag, maar voor Independers is het een begrip. Er is geen hiërarchie in clusters, er is geen cluster beter dan de ander. Met z’n drieën maken deze clusters Independer tot wat het is vandaag. Hoe dat zit? En welke teams zitten er dan in welk cluster? We lichten het toe!

Samen hard werken met de focus op de klant

Onze bedrijfstak transformeert in een razend tempo naar een innovatieve, online business waar de klant voorop staat. Je hebt misschien al wel begrepen dat Independer anders is dan anderen, en dat geldt ook voor Independer als werkgever.

We werken samen hard aan ons ideaal: een transparante, eerlijke financiële wereld. Independer is een eigenzinnig bedrijf waar mensen werken die echt met elkaar iets willen neerzetten. Samen werken we hard voor een mooi resultaat, met de focus op de klant. Er is veel aandacht voor een positieve cultuur met ruimte voor ieders bijdrage.

 • Jezelf kunnen zijn
 • Vieren als er iets te vieren valt
 • Een open, informele en hechte cultuur
 • Gezellige borrels, feesten en Independer weekend
 • Vergaderen in zon
 • Kok voor diner
 • Uitgebreide lunch met saladebar
 • Gezamenlijke sport- en funactiviteiten
 • Premievrij pensioen
 • Relevante trainingen en opleidingen
 • 30 verlofdagen (bij een 40-urige werkweek)
 • Bonusregeling

Heb je nog vragen?

Jolien Zuijderduin-Roskam, Teamleider HR & Recruitment
Independer sinds 2017