Ik werk als expert autoverzekeringen bij Independer. Dat past goed bij mij, want ik ben een beetje een autogek. Zowel auto’s als het autorijden zelf zijn echte hobby’s van mij.

Afwisseling in je werkzaamheden

In het begin bestonden mijn werkzaamheden voornamelijk uit telefonisch (of via e-mail) contact hebben met klanten. Inmiddels controleer ik ook ‘uitgevallen’ aanvragen en kijk naar de richtlijnen van verzekeraars, leg aanvragen bij hen voor en zorg voor alternatieven. Als een verzekeraar een aanvraag afgewezen heeft, geef ik dit aan de klant door en zoek ik naar een alternatief.

Daarnaast werk ik als coach nieuwe collega’s in. Met een aantal andere coaches zorgen we dat de nieuwe collega’s trainingen krijgen en goed begeleid worden gedurende hun eerste zes weken.

Voor drukkere periodes op de klantenservice hebben we een flex-pool om de collega’s van bijvoorbeeld de woon-, zorg- en reisverzekeringen te ondersteunen. Ook bieden we webcare voor klanten die ons via internet vragen stellen. Al met al, genoeg afwisseling in je werkzaamheden.

Kom je gezellig langs voor een kopje koffie en het bekijken van m’n auto’s!

Mijn leukste klantervaring was toen er iemand belde die nog niet zo heel lang een autoverzekering had afgesloten en ik hem een betere deal kon bieden voor dezelfde premie. Ik raakte met hem aan de praat over zijn auto en toen vertelde hij dat hij een garage had met Amerikaanse klassiekers. Ik, als echte autogek, wilde hier wel meer van weten! Toen we het gesprek beëindigden zei hij: “Nou Erwin, als je een keer in de buurt bent dan kom je gezellig langs voor een kopje koffie en kan je m’n auto’s komen bekijken!”.

Het Independer-gevoel

Wat Independer anders maakt dan andere werkgevers is wat wij het Independer-gevoel noemen. Ondanks dat verzekeringen toch serieuze onderwerpen zijn, is de omgang tussen collega’s informeel. Het Independer-gevoel is het totale plaatje van de informele sfeer, ons pand met binnenterrein waar je kunt lunchen, vergaderen en ontspannen, de gezamenlijke pauzes, de feestjes, de vrijdagmiddagborrel. Dat maakt Independer het leukste bedrijf waar ik tot nu toe voor gewerkt heb.

Deel dit artikel

Een greep uit onze vacatures.

Zit jouw vacature er niet bij?
Meld je dan aan voor de vacature-alert.

Ontvang nieuwe vacatures direct in je mail.
Maximaal één keer per week.