Als applicatiebeheerder begin je je dag (onder het genot van een lekker kopje koffie) met de ochtendprocedure. Hierbij loop je de systemen langs voor foutmeldingen en uitvallers.

“Ondertussen nog even een standup met je collega’s en dan kan de dag echt beginnen.”

Je loopt je tickets door en ziet een nieuw ticket waarin een aanvraag niet aankomt in het volmacht systeem. Je onderzoekt de xml, vindt het probleem, past hem aan en biedt hem opnieuw aan bij het volmacht systeem. Succes! Je loopt je tickets verder door en ziet dat ze even geen aandacht meer nodig hebben.
Gelukkig heb je ook nog projecten om je tanden in te zetten. Er moet een nieuwe IVR gebouwd worden voor een pilot. In de telefooncentrale bouw je de IVR, geeft het een nummertje en wijst een werkgroep toe. Nog even de IVR testen door het nummer te bellen en hij gaat over!

Tijd voor een lekkere lunch en misschien wel een potje tafeltennis of even gamen op de PS4. Na de lunch deploy je nieuwe versies van de in-house brokers naar de test omgeving voordat je verder gaat met het schrijven van een nieuw SFTP script.


Terwijl je lekker in Powershell bezig bent gaat de telefoon. De Jaarchecker geeft een error. Weer op onderzoek zie je dat er in de code iets mis gaat. Je meld het probleem aan bij de developers en gaat daarna verder met je script. Terwijl je je laatste hand legt op je script komt de developer langs met een nieuwe versie voor de Jaarchecker. Deze deploy je en start de tool opnieuw op. Geen error en alles draait weer als een zonnetje! Na deze energieke en succesvolle dag is het tijd om naar huis te gaan zodat je er morgen weer tegenaan kan.

Deel dit artikel

Zit jouw vacature er niet bij?
Meld je dan aan voor de vacature-alert.

Ontvang nieuwe vacatures direct in je mail.
Maximaal één keer per week.